Leverandører
Hos Slagter Lund vælger vi vore leverandører med omhu. De er alle nøje udvalgt, ud fra såvel en høj kvalitet, dyreetik og ikke mindst fleksibilitet, som sikrer, at vi altid kan levere de produkter, som efterspørges af vore kunder.
Oksekød
Vi har igennem mange år haft et godt samarbejde med en landmand ved Mariager Fjord, der leverer en stor del af vores oksekød.
Kreaturerne går på græs om sommeren (9mdr. om året) og i vinterperioden går de løst i åbne stalde på strøelse.
Kreaturerne er en krydsning af kødkvægsracerne Hereford, Limousine, Charolais og Blonde d’Aquitaine.
Vi køber hele kødkroppe og kan derfor tilbyde alle udskæringer efter ønske.
Oksekødet hænger og modner på krog, som i gamle dage, så vi opnår den optimale kødkvalitet.
Vi tilbyder også Nordisk Naturkød fra Freygaard i Finland. Dyrene er født, opvokset og slagtet i Finland og opskåret i Danmark.
De går frit det meste af året og deres foder er primært baseret på græs.
Vores landmand udvælger oksekødet efter vore specifikationer som er:
Vi ønsker udelukkende kød fra kvier (hundyr der ikke har været drægtige), dette foretrækkes frem for handyr, da kvierne ofte er mere møre, har lidt mere fedt, og er knapt så grove i strukturen.
Dyrene er typisk ca. 1½ år gamle ved slagtning, derved opnås en forholdsvis høj slagtevægt (stor kødfylde).
Da det i oksekødssammenhænge er unge dyr, er kødet ofte ret lyst sammenlignet med det konventionelle oksekød man finder i mange supermarkeder.
At kødet er ungt, lyst og fint i strukturen stiller krav til tilberedningen, idet kødet er sårbart overfor lang tilberedning.
Køber du bøffer hos os, rib-eye, oksefilét med fedt, T-Bone, tyksteg eller cote de beuf, så vær varsom ved tilberedningen.
Læg gerne kødet på panden ved meget høj varme, skru så lidt ned og vend gerne bøfferne et par gange under tilberedningen.
Ligeledes når du bruger oksetykkam eller okseklump til gryde-/simreretter, så smag på kødet undervejs i tilberedningen og tag det fra varmen så snart det er mørt.
Vi startede for et par år siden med at sælge enkelte udskæringer af amerikansk oksekød. Vi forhandler fortsat følgende 2 udskæringer af amerikansk oksekød fra “Greater Omaha”:
- RIB-EYE
- BAVETTE
Ønskes andre udskæringer af amerikansk oksekød kan dette højst sandsynligt skaffes ved personlig henvendelse i én af forretningerne eller pr. telefon.
Flæskekød
Det meste af vores flæskekød kommer fra Friland og vi forhandler også flæskekød fra OMK ApS i Knabstrup ved Jyderup, Vestsjælland. En seriøs leverandør som kender vore krav til kvalitet og dyreetik og som vi har arbejdet sammen med i mere end 20 år. Se på skiltning og spørg hvis du er i tvivl.
Fisk
Vi har samarbejdspartnere på Københavns fisketorv, hvorfra vi får frisk fisk til vores berømte fiskefars, forretter og andre specialiteter.
Frugt og grønt
Frisk frugt og grønt får vi leveret hver dag til vores 3 adresser, direkte fra HR Frugt.
Fjerkræ
Juleænder og gæs er danske. Vore producenter laver hvert år en særlig produktion, som leveres friskslagtede til vores 3 forretninger 3 dage før jul.
Ænderne lever længere end de fleste andre ænder (98 dage) og er dermed, som vi mener, en dansk juleand skal være.
Den bedste kvalitet - altid
Derudover har vi et fantastisk netværk af mindre leverandører, som satser på topkvalitet ligesom os.
Vi går aldrig på kompromis med kvaliteten hos Slagter Lund – i generationer har kun det allerbedste været godt nok.
“Køb det bedste – Det gør vi!”